Fitnah, Ceroboh guna ‘Dron’ Nasib Azis, Junz Wong akan diketahui

Nasib naib presiden Parti Warisan Sabah Junz Wong dan ketua Pemuda Mohd Azis Jamman akan diketahui selepas ADUN Bugaya, Datuk Ramlee Marhaban memfailkan tindakan undang-undang dalam tempoh 24 hingga 48 jam akan datang

KOTA KINABALU: Pembantu Menteri Sabah Ramlee Marhaban akan menyaman naib presiden Parti Warisan Sabah Junz Wong dan ketua Pemuda Mohd Azis Jamman kerana fitnah dan pencerobohan.

Provokasi berterusan oleh kedua-duanya memaksa dia mengambil keputusan drastik.

Para pemimpin Warisan mengeluarkan kenyataan minggu lalu mempersoalkan bagaimana Ramlee, yang juga wakil rakyat Bugaya, boleh memiliki rumah besar di Kampung Kuala Dua, Putatan, atas gajinya sebagai pembantu menteri.

Anggota Exco Pemuda Umno Semporna, Norsadin Shamsuddin menjelaskan bahawa Ramlee telah membina rumah itu sebelum dia memasuki politik selepas dia membuat perniagaannya di bawah syarikatnya Pemborong Sara Sdn Bhd.

Walau bagaimanapun, jawapan itu tidak memuaskan Wong, yang berkata cek dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) tidak memulangkan apa-apa maklumat mengenai syarikat itu.

Ramlee berkata penyokongnya telah membuat laporan polis terhadap mereka kerana jelas mereka mempunyai “niat buruk” terhadapnya.

“Ini adalah percubaan yang sangat terdesak dari Warisan, saya rasa kerana mereka mahu kembali kepada saya selepas ramai anggota Warisan di Semporna menyertai Umno,” katanya.

“Sekiranya syarikat tidak aktif selepas beberapa tahun, sudah tentu anda tidak dapat menemui maklumatnya lagi di SSM kerana maklumat itu tidak dikemas kini.”

RAMLEE menerima borang daripada ahli Warisan yang keluar parti itu untuk mnyerati UMNO

Kemasukan ahli Parti Warisan Sabah beramai-ramai ke dalam UMNO di Semporna dikatakan antara punca Ramlee jadi sasaran serangan. Baca Selanjutnya

Pencarian mudah di Internet, katanya, akan mendedahkan bahawa syarikat itu wujud dan bahkan disebut dalam laman web Bloomberg.

Bagaimanapun, beliau berkata, serangan itu tidak menjejaskannya namun dia masih akan menyaman individu kerana cuba mencemarkan namanya, terutamanya dalam media sosial.

“Saya fikir kerana dia (Azis) memakai baju oren (baju lokap SPRM), dan begitu juga bosnya, itulah sebabnya mereka marah. Mereka menggunakan drone untuk mengambil gambar (rumahnya), iaitu satu pencerobohan.

“Dan kemudian mereka membohongi saya, memfitnah saya. Betul, saya tidak perlu menjelaskan apa-apa kepada mereka. Saya serahkan kepada peguam saya, kami akan bercakap di mahkamah, “katanya. FMT

Share this post

scroll to top